Diabetische voet

Een op de vier mensen met diabetes ontwikkelen vroeger of later voetproblemen.

Omdat mensen met diabetes (suikerziekte) last kunnen krijgen van een verminderd gevoel en een verstoorde doorbloeding, hebben zij een grotere kans op voetproblemen. Wanneer u diabetes heeft moet u extra oplettend zijn om klachten te voorkomen. 

Diabetes

Diabetes of beter gezegd diabetes mellitus staat beter bekend als suikerziekte. Bij diabetes is het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord. Dit komt doordat de alvleesklier onvoldoende insuline produceert of omdat het lichaam onvoldoende gevoelig is voor insuline. Diabetes komt zowel jong als oud voor.

Lees meer: Diabetes

Klachten

Het gaat hierbij om een verscheidenheid van voetafwijkingen. Dit kan variëren van overmatige eeltvorming tot de vorming van wonden, die slecht of niet genezen (ulceratie). Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot amputatie van een teen,  voet of zelfs het gehele (onder)been.

Lees meer: Klachten

Behandeling

Het lijkt een open deur, maar voorkomen is zeker voor diabetes patiënten beter dan genezen!

Een diabetes patiënt kan zijn/haar voeten beter jaarlijks laat controleren door een podotherapeut of voetverzorger met diabetische aantekening. Deze zal uw voet beoordelen op gevoelszin, doorbloeding, risico’s en complicaties. Door te zorgen voor een goede voetzorg, zowel door uzelf als door de voetverzorger is veel ellende te voorkomen.

Lees meer: Behandeling

Zlippo

Als de podotherapeut een verhoogde druk geconstateerd heeft onder uw voeten dan kan in de Zlippo de juiste drukverdeling gemaakt worden om wonden te voorkomen.