Behandeling

Eelt en likdoorns zijn symptomen van onderliggende problemen. Dit vereist allereerst een juiste diagnose van de onderliggende aandoening

De meeste oorzaken van een likdoorn zijn eenvoudig op te lossen. door goede schoenen te dragen met eventueel een inlegzooltje. Een inlegzooltje kunt u laten maken bij een podotherapeut. In een heel enkel geval is een operatie nodig, waarbij een klein stukje bot wordt weggehaald.

 

Bij verkeerd of te krappe schoenen zult u andere schoenen moeten gaan dragen. Bij voet- of teenafwijkingen kan soms een operatie noodzakelijk zijn.

Er zijn behandelingen en hulpmiddelen om de likdoorns zelf te verwijderen:

  • Voetbaden nemen
    U kunt het eksteroog verweken (zacht maken) met warme voetbaden, eventueel met soda. Na het voetbad haalt u voorzichtig met een scherp mesje de bovenste laag eelt eraf. Het dieper wegsnijden van het eelt kunt u het beste aan uw arts overlaten.
  • Likdoornpleisters
    De pleister met salicylzuur weekt de likdoorn los en voorkomt pijnlijke druk. Na verloop van tijd kun je zelf de eeltpit verwijderen.
  • Noxacorn Deze vloeistof bevat een zuur dat ervoor zorgt dat het hoorn verweekt en laag voor laag loslaat. Na verloop van tijd kunt u zelf de eeltpit verwijderen.

 

Maar wanneer de oorzaak blijft bestaan, zal de likdoorn blijven terugkeren.


Raadpleeg uw podotherapeut bij hardnekkige likdoorns.

De podotherapeut heeft hier vaak passende oplossingen voor. Dit kan zijn door een instrumentele behandeling aangevuld met een zooltherapie.

Ga altijd naar een podotherapeut als u erg veel last heeft van eelt of likdoorns ondanks behandeling en ook als de eeltplek of likdoorn rood, pijnlijk, gezwollen, warm wordt of gaat zweren als teken van ontsteking door infectie.

Het podotherapeutische voetbed van Zlippo verminderd de druk en wrijving.
Daardoor zult u ook weinig of geen pijnklachten meer hebben van uw likdoorns.
Bij behandelde likdoorns voorkomt Zlippo,door ontlasting van de voet, dat de de likdoorn weer terugkeert,