Doorgezakte voeten

De term doorgezakte voet is enigszins ongelukkig. Men kan er van uitgaan dat elke voet enigszins doorzakt. Wanneer men in aanleg een vlakke voetboog heeft spreekt men dan ook vaak van platvoet of spreidvoet.
Een 'normaal' voettype heeft een voetboog aan de binnenzijde als de voet op de grond rust en is vrijwel plat aan de buitenzijde. Bij platvoeten zijn de tenen, de bal, de buitenkant van de voet en de hiel in contact met de grond. De voetboog rust geheel of gedeeltelijk op de grond.

Lees meer: Doorgezakte voeten

Klachten

Een platvoet geeft bij kinderen meestal geen klachten.

Soepele platvoeten kunnen echter wel veel klachten veroorzaken. Bij volwassenen geven platvoeten soms klachten van pijn, een moe gevoel of krampen. 

De klachten kunnen varieren van een branderig gevoel op de punten waar de druk te groot is, last van de tenen tot last van de onderrug of andere gewrichtsklachten zoals pijnlijke enkels, knieën of heupen.

Lees meer: Klachten

Behandeling

Bij een kind of volwassene met een soepele platvoet zonder klachten, is over het algemeen geen behandeling nodig.

Met corrigerende zolen kunnen voetklachten succesvol worden behandeld.

Inlegzolen corrigeren de voetstand en het looppatroon. Dit heeft een positieve effect op de voetklachten en klachten zoals rugpijn, pijn in de knieen en heupen. Slipper van Zlippo hebben dezelfde corrigerende werking.

Lees meer: Behandeling

Zlippo

Het podotherapeutische voetbed van een slipper van Zlippo vormt een balancerend oppervlak tussen voet en ondergrond. Het ondersteunt en corrigeert de voet.

Daardoor zult u ook weinig of geen pijnklachten meer hebben. Zie de adressen waar u terecht kunt voor een slipper van Zlippo.